Friday, 9 December 2016

MCQs General Knowledge

General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-22. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.

    Question 4

    Panama (a country) connects the two continents





    Question 4: The correct answer is Answer 3: South America and North America.

    Name

    E-mail *

    Error Description *

    Question 5

    Turkey connects the two continents





    Question 5: The correct answer is Answer 1: Asia and Europe.

    Name

    E-mail *

    Error Description *

    Question 6

    Egypt connects the two continents





    Question 6: The correct answer is Answer 2: Asia and Africa.

    Name

    E-mail *

    Error Description *

    Question 7

    The Panama Canal in Panama is a man-made 77 km waterway that connects





    Question 7: The correct answer is Answer 1: Atlantic Ocean and Pacific Ocean.

    Name

    E-mail *

    Error Description *

    Question 10

    Sultan Ahmed Mosque in Istanbul is popularly known as the





    Question 10: The correct answer is Answer 2: Blue Mosque.

    Name

    E-mail *

    Error Description *

Thursday, 8 December 2016

General Knowledge MCQs

General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-21. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.

    Question 1

    Organisation of Islamic Cooperation (OIC) was founded on __________.





    Question 1: The correct answer is Answer 4: September 25, 1969.

    Name

    E-mail *

    Error Description *

    Question 3

    The 6th organ, "Trusteeship Council" of the United Nations suspended operation on November 01, 1994, with the independence of _________.





    Question 3: The correct answer is Answer 3: Palau.

    Name

    E-mail *

    Error Description *

    Question 5

    The International Monetary Fund (IMF) was founded on __________ .





    Question 5: The correct answer is Answer 2: 27 December 1945.

    Name

    E-mail *

    Error Description *

    Question 6

    The social networking site "Twitter" was launched on __________ .





    Question 6: The correct answer is Answer 4: July 15, 2006.

    Name

    E-mail *

    Error Description *

    Question 8

    8 March is observed internationally as?





    Question 8: The correct answer is Answer 1: Women's Day.

    Name

    E-mail *

    Error Description *

    Question 9

    22 March is observed internationally as?





    Question 9: The correct answer is Answer 2: World Water Day.

    Name

    E-mail *

    Error Description *

    Question 10

    7 April is observed internationally as?





    Question 10: The correct answer is Answer 3: World Health Day.

    Name

    E-mail *

    Error Description *

Wednesday, 7 December 2016

General Knowledge MCQs

General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-20. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.

Tuesday, 6 December 2016

General Knowledge Questions

General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-19. The following MCQs are from general topics like: History, Geography, Atmosphere, Science & Literature, International Organizations and events. Find answers to the Multiple Choice Questions (MCQs) at the bottom of the page.

    Question 1

    The first Secretary General of United Nations was?





    Question 1: The correct answer is Answer 4: Trygue Lie.

    Name

    E-mail *

    Error Description *

    Question 6

    The world's deadliest conflict was?





    Question 6: The correct answer is Answer 2: World War II.

    Name

    E-mail *

    Error Description *

    Question 7

    The Atomic Bomb was dropped on the city of Hiroshima on?





    Question 7: The correct answer is Answer 2: 6 August 1945.

    Name

    E-mail *

    Error Description *

    Question 8

    What was the name of Atomic Bomb that dropped on the city of Hiroshima?





    Question 8: The correct answer is Answer 1: Little Boy.

    Name

    E-mail *

    Error Description *

    Question 9

    The Atomic Bomb was dropped on the city of Nagasaki on?





    Question 9: The correct answer is Answer 3: 9 August 1945.

    Name

    E-mail *

    Error Description *

    Question 10

    What was the name of Atomic Bomb that dropped on the city of Nagasaki?





    Question 10: The correct answer is Answer 4: Fat Man.

    Name

    E-mail *

    Error Description *